Tidigare utgivet

Bara 20 minuter från huvudstaden bygger Haninge en ny framtid. Med 90 000 själar och en årlig tillväxt om 1 500 invånare ställs nya krav på bostäder, handel och samhällsservice. På Åva är vi stolta över att ha fått bidra till helheten när ett nytt, framväxande Haninge paketerats och kommunicerats.

 

Tidigare utgivet

 

Vad vore en historia utan en ordentlig paketering? I jubileumsboken om Olofsson Bil berättar vi om den långa resan – från starten 1966 och hela vägen fram till idag.

 

Tidigare utgivet

 

Vi kan alla relatera till sotaren och vi har alla en bild av denna smått mytomspunna figur. Han återkommer i sagor, han syns i barnböcker och på vita duken. Som företrädare för ett av världens äldsta yrken har han otaliga berättelser att förmedla, från många epoker och skeenden. Det ser vi inte minst i den här boken som samlar bildhistoria från två sekel. Lotta Dahlbäck Lindén har skrivit boken och sotarkorten är mestadels från hennes familjs samling, bestående av över 700 kort.

 

Tidigare utgivet

 

På tal om sotare och eldstäder – Åva har också publicerat en handbok inom området. “Sotarens lilla röda”, författad av Petri Tuomela, är utgiven i samarbete med Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund. Boken vänder sig främst till alla som arbetar med besiktningar relaterade till skorstenar, rökkanaler och eldstäder – men även andra verksamma i branschrelaterade områden. Boken sammanfattar bland annat byggregler och EU-standarder.