Tidigare utgivet

År 2013 släpptes boken “Haninge – maten, människorna och miljöerna”, utgiven av Haninge kommun och producerad av teamet på Åva. Boken blev mycket uppskattad i sin form som kombinerad recept- och reportagebok. Boken användes bland annat i olika informationskampanjer, med publika utställningar och events – men utgjorde också en populär presentbok för deltagande partners.

 

 

Vad vore en historia utan en ordentlig paketering? I jubileumsboken om Olofsson Bil berättar vi om den långa resan – från starten 1966 och hela vägen fram till idag. Boken är en egen utgivning av Olofsson Bil, producerad av teamet på Åva.

 

 

Vi kan alla relatera till sotaren och vi har alla en bild av denna smått mytomspunna figur. Han återkommer i sagor, han syns i barnböcker och på vita duken. Som företrädare för ett av världens äldsta yrken har han otaliga berättelser att förmedla, från många epoker och skeenden. Det ser vi inte minst i den här boken som samlar bildhistoria från två sekel. Lotta Dahlbäck Lindén har skrivit boken och sotarkorten är mestadels från hennes familjs samling, bestående av över 700 kort.

 

 

På tal om sotare och eldstäder – Åva har också publicerat en handbok inom området. “Sotarens lilla röda”, författad av Petri Tuomela, är utgiven i samarbete med Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund. Boken vänder sig främst till alla som arbetar med besiktningar relaterade till skorstenar, rökkanaler och eldstäder – men även andra verksamma i branschrelaterade områden. Boken sammanfattar bland annat byggregler och EU-standarder.